2010. október 28., csütörtök

budapest bár séta


A rendes csütörtök esti baráti találkozóra Gy érdekesnek ígérkező programot ajánlott. Hogy hol talált rá a setavan.hu-ra és ott az épp aktuális Budapest Bár sétára, nem kérdeztem, ő meg nem mondta, de nem is érdekes. A lényeg, hogy egy kis változatosságot vitt a plázában kajálós, beszélgetős csütörtök estéink sorába. Az egész annyi csak, hogy egy letölthető útleírás végigvezet a belváros néhány szép utcáján, bemutatva néhány a promócióban részt vevő különleges vendéglátóhelyet, amelynek története, hangulata van
.
Én kabát nélkül vágtam neki, ami a késő esti hidegben nem volt jó ötlet, de végül nem emiatt nem jártunk a végére, hanem az éhség és a forró csoki iránti csillapíthatatlan vágy fordított minket vissza az Oktogonra. Amit a fél séta alatt láttunk és olvastunk, az is nagyon érdekes volt.

A patinás mulatók egyáltalán nem vonzanak, de ott vannak a pesti Broadway-n, megnéztük hát őket kívülről. A romkocsmák már jobban érdekeltek, egy-kettő kifejezetten tetszett, vissza is jönnék egyszer. A háziáldásos lángossütő a Nagymező utcában és az Opera melletti retró-hentes inkább kuriózumnak tűnt, mintsem hasznosítható információnak, mindenesetre izgalmas irányba terelte a beszélgetést.
Az Operaház előtt nem voltam biztos abban, hogy jól emlékszem a vele szemközti lezárt épület eredeti funkciójára (ez kell a játékhoz, akkor még nem tudtuk, hogy nem lesz rá szükség), ezért megkérdeztem az első arra járó fiatal párt. Eleinte gyanakvással méregettek, majd a srác kissé bizonytalanul mondta a választ, majd a barátnője megerősítette, de olaszul. Gondolom, értett magyarul, de beszélni nem tudott eléggé. Aranyosak voltak.
A Király utcából visszafordultunk az Oktogon felé, és jó ideig melegedtünk a forró csokink mellett.
Különös, de biztos vagyok benne, hogy ha egy hasonló sétára hívom a barátaimat azzal, hogy járjuk végig az egyik városi multi geoláda pontjait, akkor még csak szavazásra sem bocsátják a kérdést, hülyeségnek tartják. Úgy látszik, fontos, hogy semmi köze se legyen a geocaching-hez vagy a gpsgames-hez, pedig azokon százával található szinte ugyanilyen felfedező séta leírás. 
Az összes mobiltelefonos kép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...