2010. november 13., szombat

Barnabás új biciklije

Shimano UG teethImage via Wikipedia
A hirtelen ötletek hétvégéje volt. Szombaton biciklizni indultunk a gyerekekkel, de csak az ajtóban jutott eszünkbe, hogy Boróka biciklije már az új, kisebb termetű gazdájánál van, és tél közeledtével nem is gondoltuk új jármű beszerzésére.
A lányok rollerrel, mi, fiúk biciklivel elmentünk az utcánk végén lévő boltba, és hosszas nézelődés, alkudozás, és többszöri próbakör után végül Boróka átült Barnabás 16-os Hauser Kiwi-jére, amiről nagyon csak az új 20-as váltós Caprine Kids RS kedvéért mondott le korábbi tulajdonosa, nehéz szívvel. Az enyémmel együtt most már három piros bicikli van a családban, úgyhogy Áginak kissé beszűkült a mozgástere, már ami a színválasztékot illeti.
Azt, hogy a biciklilakat kulcsa otthon maradt, már abban a másodpercben tudtam, amikor a zár bekattant. Miután a vásárlást sikeresen lebonyolítottuk, szépen hazasétáltam az otthon felejtett lakatkulcsokért, de egyáltalán nem volt megnyugtató érzés a drága és annak is tűnő biciklimet  egy sima acélsodronnyal egy lakótelepi tárolóhoz drótozva hagyni.
Utána a Kopaszi-gáton próbáztattuk az új járműveket, teljes sikerrel. A váltó használata Barnabásnak -- talán a precíz Shimano grip-shiftes megoldásnak köszönhetően is -- azonnal hibátlanul ment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...