2011. február 12., szombat

éjszaka az Aquantisban

Pénteken éjszakai-fürdőztünk a dunaújvárosi Aquantis élményfürdőben. Este fél kilenckor indultunk el, nem akartam pont nyitásra, kilencre odaérni, hátha sor lesz. Sor nem volt, sőt, a pénztárnál mosolyogva fogadtak bennünket, ami azért lássuk be, még nem megszokott. Vagy csak Boriska copfrahúzott sapkája tetszett nekik?

A fürdő nagyon jó, talán az egyik legjobb, amit eddig láttam. Tisztaság, csippanós-órás öltözőszekrény, jól tagolt és átgondolt belső terek, nagyon sok medence több szinten és néhány ritkaságnak számító ötlet, például vízi-bár, ahol a büfében rendelt italokat egy bárszékekkel felszerelt medencében üldögélve fogyaszthatod el.


A kedvencem ilyenkor télen a kinti meleg vizű medence, bár a kicsik miatt nem voltunk annyit a szabad ég alatt, mint máskor, nehogy megfázzanak. Azt a három órát el is töltöttük azzal, hogy kétszer körbepacsáltuk az összes medencét. A benti nagyból kiúsztunk a kinti nagyba, mindig szigorúan a kijáraton ki és a bejáraton be, soha nem a bejáraton ki és a kijáraton be, mert az úgy szabálytalan, legalábbis a gyerekeim szerint, akik talán túl sok Mekk mestert (3:46-nál) néztek fiatalabb korukban. A kintiben a sodrófolyosó egész este sodort, nem csak úgy hébe-hóba. A sodrásba bejutni könnyű volt, kijönni már sokkal nehezebb, annyira, hogy legalább harminc kör kellett a megfelelő technika kidolgozásához. Újra bent az emeleti medencében, aminek a széle az egyik lenti medence fölött van, megbeszéltük, hogy mennyire gonosz dolog lenne innen fröcskölni a lent gyanútlanul masszázs-fúvókázókat. És nem tették meg!

Nagyon tetszik, hogy mindig találtunk olyan medencét, ahol rajtunk kívül nem volt más. Nekem ez a "Bástya-elvtárs úszik" stílus jön be, és itt ez az élmény úgy is megvolt, hogy egyáltalán nem voltunk kevesen. Ötletes a két szint közé elhelyezett pici halastó, élő halakkal, ami alulról is látszik az üvegpadlón át. A szauna-részleget most kihagytuk, majd legközelebb.

Éjfél után a kicsiken már látszottak az álmosság jelei, ezért -- bár a zárásig még lett volna idő -- különböző ígéretekkel és fenyegetésekkel sikerült kiszedni őket a vízből és elindulni hazafelé. Reméljük, lesz még alkalom, és jövünk máskor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...