2011. április 28., csütörtök

laptop javítás 95%-kal olcsóbban

Ági laptopja másodszor is elfáradt a három év alatt. (Nem hiszem, hogy a lenovo vacak, sokkal inkább, hogy a tulajdonos használati szokásai alapján jobb lett volna a katonai változatok közül választani.) A jelenség elég egyértelmű volt: se kép, se hang.

A közeli szervizben adtak egy diagnózist és egy árajánlatot: a zárlatos wlan-kártya megölte az alaplapot, mindkettő cseréje 100 eFt + Áfa fölött van egy kicsivel. Nyilván nem hitték komolyan, hogy ennyiért bárki is a javítást választja, simán elhoztuk, és Ági felhajtott egy használt alaplapot meg egy wlan-kártyát 21-ért.

A lenovo becsületére válik, hogy simán a honlapjukról le lehet tölteni a gép szerelési útmutatóját pdf-ben, ami alapján majdnem nekiálltam én az alaplapcserének, de aztán mégis sajnáltam rá az időt, és nekiálltam keresni valakit, aki beszereli.

Feldobtam a facebook-on egy kérdést, és szinte azonnal jött is a válasz, egy kolléga ajánlott egy megbízható laptop-szervizt. Elvittem nekik a gépet a plusz alaplappal együtt, de szerencsére nem rögtön a cserét kértem, hanem először egy bevizsgálást.

Pár nap múlva jelentették, hogy kész, kontakthiba volt, 6500 Ft munkadíj ellenében elvihetem.

A békesség kedvéért mondjuk, hogy az első szervizben dolgozók figyelmetlenek vagy tapasztalatlanok voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...