2011. november 9., szerda

megérkezett a 70-210 f/4

Az 550D-hez a 18-55-ös kitobjektívet vettem, hozzáértők szerint az egy jól sikerült konstrukció. Én az öreg Sony F717 optikája után kissé elégedetlen voltam ennek életlensége lágysága miatt, meg aztán hamar rövidnek bizonyult, most már inkább a 18-135-öt vagy még inkább a 18-200-at választanám. Képminőségben az én igényszintemen nincs jelentős különbség, de utazgatáshoz praktikusabb lenne a nagyobb átfogás.

Egyelőre azonban leginkább tapasztalnom és tanulnom kell, és nem vásárolni, bár a gyártóknak és forgalmazóknak biztos megfelelnék tudatlan vásárlóként is, azért az objektívek beszerzését egy kis időre elhalasztottam.

A fórumokat olvasgatva találtam viszont egy érdekes antik darabot: az első telezoom 1988-ból még mindig sokak kedvence, és a használtpiacon nagyon olcsón (100-150 USD között) lehet hozzájutni. Ennyit azért megkockáztatok még akkor is, ha később tévedésnek bizonyulna amatőr lelkesedésem. Az Ebay-en sem vettem még soha semmit, célszerűnek láttam először egy kisebb összeggel próbálkozni.

Gond nélkül meg is jött a csomag, gondosan kibélelve texasi levegővel. Az objektívsapkán volt egy vágás, és a lencsék között látható némi por, de ettől eltekintve nagyon szép állapotban van a szerkezet. Nincsenek látható kopásnyomok, karcok, nem lötyög és nem akad a mozgórész. Ha nem lenne rajta az 1988. augusztusi dátumkód, újszerűnek mondanám, még a kis japán MEO-matrica is rajta van.

A fókuszmotor hangos és egyenetlen mozgású, de ezt pontosan tudtam már a beszerzés előtt. A tolózoomolás viszont nagyon kézreáll, már szeretem is.

Szabadban kipróbálni majd a hétvégén fogom, ha lesz időm, talán tesztképeket is csinálok, hogy lássam a minőségi különbséget a 18-55-höz képest.

További részletek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...