2012. június 19., kedd

a Continental biciklibelső-automata nem ér semmit


Nemrég kaptam a hírt, hogy országszerte jó pár biciklibolt tömlő-automatákat szerelt föl az éjszaka defektet kapott kerékpárosok megsegítésére. Annyi derült csak ki, hogy mindenféle méretű bicikli-belsőt ad a gép akkor is, ha minden bolt és szerviz zárva van éppen.
Az egész úgy hülyeség, ahogy van, jobb, ha gyorsan elfelejted a létezését, de még jobb, ha meg sem jegyzed.

Volt "szerencsém" kipróbálni az egyiket, a Budaörsi útnál. Este hazafelé kaptam defektet, nem volt nálam javítókészlet. Elővettem a korábban elmentett listát a tömlőautomatákról, de annyira lehetetlenül messze van mindegyik, hogy inkább hazatoltam a biciklit. Késő este autóba ültem (!), hogy még éjjel kicserélhessem a lyukas belsőt, mert a munkába indulással nem érek rá megvárni, míg a bringaboltok 10-kor kinyitnak.
Csak 8 km-t autóztam fölöslegesen. Nem tudtam, hogyan működik az automata (az eredeti hírben linkelt oldalon semmi használható információ sincs), mennyibe kerül egy belső és milyen címletű pénzt fogad el, ezért egy csomó százast és kétszázast markoltam föl. Ez biciklizés közben természetesen soha nincs nálam, és persze éjszaka váltani sem lenne könnyű.
Az viszont teljesen kiakasztott, hogy a zsebemben lévő 12 db kétszáz-forintos érme közül egyet sem fogadott el az automata. 1200 Ft-ot kellett volna bedobnom, de egyetlen érmét sem sikerült! Százasból csak 7 db volt nálam, és mivel az automata mellé ragasztott tájékoztató szerint, ha kevesebbet dobok be 1200-nál, akkor sem ad vissza, így a százasokkal meg sem próbálkoztam.
Az automata kihelyezőjét természetesen csak nyitvatartási időben szabad zavarni (ezért szerelte föl, ugye), így hát csalódottan távoztam.
Az egész tömlő-automata ötletnek így semmi értelme. Látszik, hogy két percet sem gondolkodtak el rajta, hogy hogy is kell egy ilyet megvalósítani. Ki fogja használni? Mikor? Hogyan fog eljutni az automatához? Gyalog? Mennyit hajlandó gyalogolni egy új belsőért? Tömegközlekedéssel? Miért nem haza megy inkább? Aztán milyen lehetőségei lesznek a fizetésre? (Tényleg csak az aprópénz jutott az eszükbe? Amikor egyre kevesebb embernél van bármennyi apró, nem hogy 1200 Ft 50-100-200-as címletekben?) Ha tömlő nincs nála, akkor lehet, hogy szerszáma sincs? Lógassunk az automata oldalára láncon pár szerelővasat? Írjuk rá többféle számozás szerint a méreteket? Minek? Legfeljebb rosszat vesz, és még egyszer fizet!
Én ezentúl hordok magammal javítókészletet meg egy tartalék belsőt, és felőlem feltölthetik nyalókával az összes haszontalan automatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...